Kookboek
Wortelcake
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 el bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 50 g witte suiker
- 50 g bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 250 ml sojamelk
- 80 ml zonnebloemolie
- 2 el appelcider azijn
- 100 g gemalen wortel
Stappen
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met wat sojaboter of olie. -
Stap 2
Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, witte suiker, bruine suiker en kaneel in een mengkom en meng.
-
Stap 3
Doe in een andere mengkom het vanille-extract, sojamelk, zonnebloemolie, appelcider azijn en de gemalen wortel en meng.
-
Stap 4
Roer de droge ingrediënten onder de vochtige ingrediënten.
-
Stap 5
Doe het beslag in de bakvorm en laat 40 minuten bakken.