Kookboek

Wortelcake

gebak

gebak

vegan

10

1 uur

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 50 g witte suiker
  • 50 g bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml sojamelk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 el appelcider azijn
  • 100 g gemalen wortel

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met wat sojaboter of olie.
  2. Stap 2

    Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, witte suiker, bruine suiker en kaneel in een mengkom en meng.

  3. Stap 3

    Doe in een andere mengkom het vanille-extract, sojamelk, zonnebloemolie, appelcider azijn en de gemalen wortel en meng.

  4. Stap 4

    Roer de droge ingrediënten onder de vochtige ingrediënten.

  5. Stap 5

    Doe het beslag in de bakvorm en laat 40 minuten bakken.