Kookboek

Verjaardagstaart met discodip

gebak

gebak

vegan

8 personen

90 minuten

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl zout
  • 100 ml vloeibare plantaardige boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl amandelextract
  • 3 el discodip
  • 1 el azijn
  • 200 ml amandelmelk (op kamertemeratuur)
  • 300 g plantaardige boter
  • 750 g poedersuiker
  • 90 ml amandelmelk
  • 6 el discodip

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Stap 2

    Bekleed drie bakvormen van 16 cm met bakpapier.

  3. Stap 3

    Roer de bloem, suiker, baking soda en zout door elkaar.

  4. Stap 4

    Doe hierbij de vloeibare plantaardige boter, amandelmelk, vanille-extract en amandelextract bij.

  5. Stap 5

    Roer door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.

  6. Stap 6

    Roer de discodip erdoor.

  7. Stap 7

    Roer de azijn erdoor en stort in iedere bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag.

  8. Stap 8

    Zet 30 minuten in de oven.

  9. Stap 9

    Check of de taart helemaal gaar is door een saté-prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart goed. Anders nog 5 minuten terug zetten.

  10. Stap 10

    Laat eerst 7 minuten afkoelen in de pan en stort ze daarna op een rekje zodat ze helemaal kunnen afkoelen.

  11. Stap 11

    Nu beginnen we aan de vegan boter crème.

  12. Stap 12

    Roer de plantaardige boter glad in de keukenmachine.

  13. Stap 13

    Doe er stap voor stap poedersuiker en amandelmelk bij. Om en om, totdat het een mooie gladde massa is. Doe dit langzaam en neem er de tijd voor. Ik ben er makkelijk 10 minuten zoet mee.

  14. Stap 14

    Pak een bord en doe er een lik vegan botercrème op.

  15. Stap 15

    Plak hierop een cake. Besmeer met botercrème aan de bovenkant en stapel zo door.

  16. Stap 16

    Smeer de zijkanten van de cakes af en zet 10 minuten in de vriezer.

  17. Stap 17

    Smeer nog eens mooi af en begin met versieren. Ik heb er toefjes op gespoten en discodip ertegenaan geplakt.