Kookboek
Verjaardagstaart met discodip
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 1 tl baking soda
- ½ tl zout
- 100 ml vloeibare plantaardige boter
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl amandelextract
- 3 el discodip
- 1 el azijn
- 200 ml amandelmelk (op kamertemeratuur)
- 300 g plantaardige boter
- 750 g poedersuiker
- 90 ml amandelmelk
- 6 el discodip
Stappen
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Stap 2
Bekleed drie bakvormen van 16 cm met bakpapier.
-
Stap 3
Roer de bloem, suiker, baking soda en zout door elkaar.
-
Stap 4
Doe hierbij de vloeibare plantaardige boter, amandelmelk, vanille-extract en amandelextract bij.
-
Stap 5
Roer door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.
-
Stap 6
Roer de discodip erdoor.
-
Stap 7
Roer de azijn erdoor en stort in iedere bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag.
-
Stap 8
Zet 30 minuten in de oven.
-
Stap 9
Check of de taart helemaal gaar is door een saté-prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart goed. Anders nog 5 minuten terug zetten.
-
Stap 10
Laat eerst 7 minuten afkoelen in de pan en stort ze daarna op een rekje zodat ze helemaal kunnen afkoelen.
-
Stap 11
Nu beginnen we aan de vegan boter crème.
-
Stap 12
Roer de plantaardige boter glad in de keukenmachine.
-
Stap 13
Doe er stap voor stap poedersuiker en amandelmelk bij. Om en om, totdat het een mooie gladde massa is. Doe dit langzaam en neem er de tijd voor. Ik ben er makkelijk 10 minuten zoet mee.
-
Stap 14
Pak een bord en doe er een lik vegan botercrème op.
-
Stap 15
Plak hierop een cake. Besmeer met botercrème aan de bovenkant en stapel zo door.
-
Stap 16
Smeer de zijkanten van de cakes af en zet 10 minuten in de vriezer.
-
Stap 17
Smeer nog eens mooi af en begin met versieren. Ik heb er toefjes op gespoten en discodip ertegenaan geplakt.