Kookboek
Vegan stamppot met Aziatische twist
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 2 pastinaak
- scheutje kokosmelk
- 2 el sesamolie
- 200 g shiitake
- 1 rode peper
- 1 paksoi
- 3 el sojasaus
- 100 g taugé
- 2 bosuitjes
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Stappen
-
Stap 1
Schil de knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukjes. Kook deze in 10-15 minuten gaar.
-
Stap 2
Was de paksoi en snijd de onderkant ervan af. Snijd de peper fijn en paksoi en shiitake in reepjes.
-
Stap 3
Verhit de sesamolie in een pan en bak de shiitake, paksoi en rode peper. Voeg na drie minuten de sojasaus toe en de taugé toe. Bak nog twee minuten mee.
-
Stap 4
Stamp of mix de knolselderij en pastinaak fijn en voeg hier een scheutje kokosmelk aan toe. Schep de shiitake, peper, paksoi en taugé er doorheen. Serveer de stamppot met bosuitjes en sesamzaad.