Kookboek

Turkse linzensoep met paprika

hoofdgerecht

soep

vegetarisch

2 personen

60 minuten

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • ┬╝ rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 150 g rode linzen
  • 15 g roomboter
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 el tomatenblokjes
  • 2 el Griekse yoghurt

Stappen

  1. Stap 1

    Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper en de gepelde teentjes knoflook heel fijn.

  2. Stap 2

    Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig is.

  3. Stap 3

    Snijd ondertussen de paprika in stukjes en voeg dit vervolgens bij de ui. Doe ook de peper en de knoflook erbij en bak een minuutje mee.

  4. Stap 4

    Voeg 400 milliliter kokend water, het bouillonblokje, het paprikapoeder en de linzen toe. Laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Stap 5

    Smelt tijdens de laatste minuten de roomboter in een aparte pan en bak hierin het gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, roer door en voeg het mengsel bij de soep.

  6. Stap 6

    Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer met een eetlepel yoghurt on top.