Kookboek
Turkse linzensoep met paprika
Ingrediënten
- 1 ui
- ¼ rode peper
- 3 tenen knoflook
- 1 paprika
- 1 blokje groentebouillon
- 2 tl paprikapoeder
- 150 g rode linzen
- 15 g roomboter
- 2 tl komijnzaad
- 2 el tomatenblokjes
- 2 el Griekse yoghurt
Stappen
-
Stap 1
Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper en de gepelde teentjes knoflook heel fijn.
-
Stap 2
Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig is.
-
Stap 3
Snijd ondertussen de paprika in stukjes en voeg dit vervolgens bij de ui. Doe ook de peper en de knoflook erbij en bak een minuutje mee.
-
Stap 4
Voeg 400 milliliter kokend water, het bouillonblokje, het paprikapoeder en de linzen toe. Laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen.
-
Stap 5
Smelt tijdens de laatste minuten de roomboter in een aparte pan en bak hierin het gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, roer door en voeg het mengsel bij de soep.
-
Stap 6
Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer met een eetlepel yoghurt on top.