Kookboek

Tomatensoep

origineel Allerhande

hoofdgerecht

soep

vegan

4 personen

30 minuten

Ingrediƫnten

  • 750 g romatomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 tl tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml water
  • olijfolie

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de tomaten in vieren. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortel in kleine blokjes.

  2. Stap 2

    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.

  3. Stap 3

    Voeg de tomaten, het water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.

  4. Stap 4

    Pureer de soep met een staafmixer.