Kookboek
Tomatensoep
Ingrediƫnten
- 750 g romatomaten
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 tl tijm
- 3 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 70 g tomatenpuree
- 750 ml water
- olijfolie
Stappen
-
Stap 1
Snij de tomaten in vieren. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortel in kleine blokjes.
-
Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
-
Stap 3
Voeg de tomaten, het water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
-
Stap 4
Pureer de soep met een staafmixer.