Kookboek

Tomaat pastinaaksoep

origineel Albert Heijn

hoofdgerecht

soep

vegan

5 personen

30 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 70 g tomatenpuree
  • 600 g romatomaten
  • 1 l water
  • 1 bouillonblokje
  • peterselie
  • olijfolie

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de tomaten in vieren. Schil de pastinaak en snij in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de gember fijn. Snij de peterselie fijn.

  2. Stap 2

    Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember 5 minuten op middelhoge temperatuur.

  3. Stap 3

    Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.

  4. Stap 4

    Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

  5. Stap 5

    Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met de peterselie.