Kookboek

Sticky tempé

origineel Jason Tjon Affo

bijgerecht

vleesvervanger

vegan

4 porties

20 minuten

Ingrediënten

  • 250 g tempé
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl curry-madraspoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1tl gemalen piment
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl kaneelpoeder

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de tempé in reepjes van 1 x 2 cm.

  2. Stap 2

    Verhit op middelhoog vuur 0,5 centimeter olie in een diepe koekenpan. Bak de tempé in de olie tot deze goudbruin is. Schep de tempé uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Haal de overgebleven olie uit de pan.

  3. Stap 3

    Doe de tempé weer terug in de pan en voeg de ketjap en specerijen toe. Bak 3 minuten al omscheppend op laag vuur of totdat de ketjap licht begint te karamelliseren. Schep de sticky tempé uit de pan op een bord.