Kookboek

Sobanoedels met aubergine en mango

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

noedels

vegan

4-6 personen

3 uur

Ingrediënten

  • 1¼ dl rijstazijn
  • 40 g kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 tl sesamolie
  • 1 limoen
  • 2¼ dl zonnebloemolie
  • 2 aubergine
  • 250 g sobanoedels
  • 1 mango
  • 40 g basilicum
  • 40 g koriander
  • 1 rode ui

Stappen

  1. Stap 1

    Maak eerst de dressing. Verwarm in een steelpan de azijn met suiker en zout 1 minuut tot de suiker net is opgelost.

  2. Stap 2

    Neem de pan van het vuur en voeg de fijngehakte knoflook, fijngehakte chilipeper en sesamolie toe. Laat de dressing afkoelen en roer er limoenrasp en -sap door.

  3. Stap 3

    Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak de aubergine gesneden in blokjes van 2 cm in drie of vier porties. Schep ze als ze goudbruin zijn in een zeef en laat ze uitlekken.

  4. Stap 4

    Kook de noedels in ruim kokend water en roer af en toe.Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan, schud er zoveel mogelijk water af en dep ze in een theedoek droog.

  5. Stap 5

    Vermeng de noedels in een mengkom met de dressing, mango gesneden in blokjes van 1 cm, aubergine, de helft van de kruiden en de ui. Zet de kom 1-2 uur opzij. Meng er vlak voor het opdienen de rest van de kruiden door.