Kookboek

Simpele en snelle vegan brownie

gebak

gebak

vegan

12 stuks

40 minuten

Ingrediënten

  • 260 g bloem
  • 330 g witte basterdsuiker
  • 70 g cacaopoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 ml water
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Stap 2

    Pak een grote mengkom en meng alle droge ingrediënten door elkaar.

  3. Stap 3

    Voeg het water toe aan de droge ingrediënten en meng door elkaar.

  4. Stap 4

    Voeg hierna de zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar. Je zult merken dat zodra je de olie toevoegt het echt op een brownie beslag gaat lijken. Meng alles goed door elkaar, zodat het een mooi en luchtig beslag wordt.

  5. Stap 5

    Voeg als laatst het vanille extract toe en roer dit er goed doorheen.

  6. Stap 6

    Vet een bakvorm van 18 bij 25 cm (of groter – dan duurt het bakken in de oven korter) in met olie en giet het beslag in de vorm.

  7. Stap 7

    Bak de brownies in 30 minuten gaar. Laat de brownies hierna nog even 20 minuten afkoelen, zodat de buitenkant lekker een beetje krokant wordt.