Kookboek

Shakshuka

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

4 personen

15 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 cloves fijngehakte knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 tsp komijnzaad
  • 1 tsp paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tsp verse tijm
  • 2 tsp rietsuiker
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse peterselie
  • cayennepeper
  • 4 eieren
  • olijfolie

Stappen

  1. Stap 1

    Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika 5 minuten. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.

  2. Stap 2

    Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes en suiker toe en roer alles goed door. Zet een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

  3. Stap 3

    Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan.

  4. Stap 4

    Bestrooi met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden.