Kookboek

Shakshuka

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • ½ tl komijnzaad
  • 1¾ dl olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 4 tl rietsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 2 el peterselie
  • 2 el koriander
  • 6 tomaten
  • ½ tl saffraandraadjes
  • cayennepeper
  • 6 eieren
  • water (optioneel)

Stappen

  1. Stap 1

    Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 minuten op hoog vuur. Voeg de olijfolie en uien toe en bak ze 5 minuten. Doe de repen paprika, suiker en kruiden in de pan en bak alles 5-10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.

  2. Stap 2

    Voeg de tomaten, saffraan en cayennepeper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 minuten pruttelen. Voeg zo nodig tussendoor steeds wat water toe zodat het mengsel de consistentie heeft van pastasaus.

  3. Stap 3

    Haal de laurier uit de groenten. Maak holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Zet het deksel op de pan en laat 10-12 minuten op heel laag vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op met knapperig brood.