Kookboek

Salade van quinoa en gegrild zuurdesembrood

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

salade

vegan

3 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 40 g quinoa
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • ¾ dl olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 4 el koriander (fijngesneden)
  • 1½ el munt (fijngesneden)
  • 2 el peterselie (fijngesneden)
  • 1 el citroensap
  • ¾ el rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • zout

Stappen

  1. Stap 1

    Verhit de oven tot 180℃. Schud de quinoa in een pan met kokend water en kook het graan in 9 minuten gaar. Giet het af in een fijne zeef, spoel het onder koud water en laat het uitlekken.

  2. Stap 2

    Bestrijd het brood met de olijfolie en strooi er wat zout over. Leg de sneden op een bakplaat en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven; keer de sneden halverwege de tijd om. Het brood moet nu goed droog en knapperig zijn. Neem het uit de oven, laat het afkoelen en breek het met de hand in stukken van ongelijk formaat.

  3. Stap 3

    Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een mengkom. Snijd de komkommer in stukjes van hetzelfde formaat en doe ze bij de tomaten. Snij de halve ui in flinterdunne ringen en voeg ze bij de tomaten en komkommer. Voeg de overige ingrediënten toe met de quinoa en croutons en meng alles losjes door elkaar.