Kookboek

Romige pompoensoep

hoofdgerecht

soep

vegan

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 750 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • rode pepervlokken

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de pompoen nu in grove stukken van zo’n 2 à 3 cm. Snij de ui en knoflook fijn.

  2. Stap 2

    Pak een soeppan, zet hem op het vuur en fruit de uien en knoflook lichtjes aan in wat olie. Voeg daarna de kerriepoeder toe.

  3. Stap 3

    Voeg dan de pompoen toe. Los 2 groentebouillonblokjes op in 750 ml kokend water en giet dit in de pan. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer alles goed door. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur daarna op zacht en laat alles 20 minuten sudderen.

  4. Stap 4

    Check of de pompoen zacht is geworden. Zo ja, haal de pan dan van het vuur en pureer alles tot een egale soep zonder klontjes. Breng het op smaak met peper, zout en rode pepervlokken.