Kookboek
Ramen en sesamzaad gepaneerde tofu
Ingrediƫnten
- 250 g tofu
- 2 el olie
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 250 g shiitakes
- 4 tomaten
- 1 stuk gember
- 1 rode peper
- 1,5 l water
- 2 bouillonblokjes
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 5 peperkorrels
- 5 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1,5 el miso
- 0,5 el sesamolie
- 1 el ahornsiroop
- 2 el water
- sesamzaad
- ramen
- groenten naar keuze
Stappen
-
Stap 1
Snijd de tofu in 16 plakken. Pers het vocht uit de tofu.
-
Stap 2
Meng in een kleine kom de miso met de sesamolie, de ahornsiroop en 2 el water. Het misomengsel moet vrij vloeibaar zijn: als het te dik is, is het lastig om de tofu te paneren, dus voeg indien nodig wat extra water toe. Marineer de tofu in het misomengsel
-
Stap 3
Snij de ui, shiitakes en tomaten in stukjes. Snij de knoflook, gember en rode peper (inclusief zaadjes) fijn.
-
Stap 4
Zet een grote pan op laag vuur en voeg de olie toe, gevolgd door de ui, de knoflook, de shiitakes, de tomaten, de gember en de rode peper. Bak regelmatig roerend 12 tot 15 minuten, tot alles goudbruin is.
-
Stap 5
Blus de pan af met het water, voeg dan de bouillonbokjes, het steranijs, het kaneelstokje, de peperkorrels, sojasaus en rijstazijn toe en roer goed. Laat de bouillon minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen en proef. Hoe langer je de bouillon laat pruttelen, hoe intenser de smaak wordt.
-
Stap 6
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Stap 7
Voeg het sesamzaad toe aan een kom. Wentel de plakken tofu een voor een door het sesamzaad. Bedek de tofu zo goed mogelijk, leg op de bakplaat en bak 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin is.
-
Stap 8
Bereidt de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 9
Leg eerst wat ramen in elke kom, schep er een soeplepel bouillon bij en voeg dan de groenten en de plakjes tofu toe.