Kookboek
Patlican mualla
Ingrediënten
- 150 g groene linzen
- water
- 1 grote aubergine
- 1½ tomaten
- ½ rode paprika
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 2 el tomatenpuree
- 1½ el gedroogde munt
- ½ el pul biber
- 10 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse
- verse munt
Stappen
-
Stap 1
Was de linzen in een zeef. Doe ze in een pan en giet er zoveel koud water bij dat het 1 cm boven de linzen staat. Kook de linzen 10 minuten op laag vuur.
-
Stap 2
Snij ondertussen de aubergine in plakjes van 0,5 cm en sijd ook de tomaten en paprika in blokjes en de uien in halve ringen. Snijd de knoflook en rode peper fijn.
-
Stap 3
Meng in een kom de tomatenpuree, tomaat, paprika, ui, knoflook, rode peper, de gedroogde munt, de pul biber en de olijfolie. Stort de linzen in een vergiet en vang het kookvocht op. Doe de linzen in de kom en schep ze door de groenten.
-
Stap 4
Verdeel een derde van het linzenmengsel over de bodem van een medium diepe pan. Verdeel de helft van de aubergine nu over het linzenmengsel. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag linzenmengsel. Giet het opgevangen kookvocht van de linzen erbij en laat het geheel 30 minuten op laag vuur sudderen met het deksel op de pan.
-
Stap 5
Voeg aan het eind de granaatappelmelasse toe en kook het geheel nog 5 minuten. Mocht het kookvocht te veel verdampen, dan kun je altijd wat gekookt water toevoegen. Voeg ter garnering nog wat pul biber en verse munt toe