Kookboek
Pastinaaksoep met wortel
Ingrediƫnten
- 500 g pastinaak
- 450 g wortel
- 1,5 l water
- 2 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 1 cm gember
- 15 g koriander
Stappen
-
Stap 1
Schil de pastinaak en de wortel met een dunschiller en snijd in stukjes.
-
Stap 2
Kook de pastinaak en wortel samen in 1,5 l water met de bouillonblokjes, voor ongeveer 20 minuten. Beide ingrediƫnten zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken met een vorkje.
-
Stap 3
Pel en snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn.
-
Stap 4
Verhit een pan op het vuur met een scheut olie. Fruit de ui hier even kort in.
-
Stap 5
Snijd de koriander fijn. Hou 1/3 van de gesneden koriander over voor de garnering.
-
Stap 6
Voeg de ui, gember en koriander toe aan de pan met pastinaak en wortel en pureer alles met een staafmixer glad. Garneer met de overige koriander.