Kookboek

Pastasalade met knalgroene pestodressing

hoofdgerecht

pasta

vegan

4 personen

45 minuten

Ingrediƫnten

  • 400 g sperziebonen
  • 200 g orechiette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 60 g pijnboompitten
  • 125 g groene olijven
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • 25 g basilicum
  • 100 g spinazie
  • 100 ml olijfolie

Stappen

  1. Stap 1

    Kook de sperziebonen beetgaar. Schep ze met een zeef uit het water. Spoel koud af, laat uitlekken. Kook nu de pasta in het bonenwater beetgaar, giet af en spoel ook koud af. Bewaar ze bij de bonen terwijl u verdergaat.

  2. Stap 2

    Rooster de helft van de pijnboompitten in een droge koekenpan.

  3. Stap 3

    Bak de gesnipperde ui, gehakte knoflook en courgette in blokjes in de olijfolie beetgaar. Echt niet te lang, de courgette mag nog een bite hebben. Laat afkoelen op een bord.

  4. Stap 4

    Maak de dressing in de blender door de mosterd, sap en rasp van de citroen, basilicum en de helft van de spinazie, te pureren en de olie in een dunne straal erdoorheen te draaien tot een dikke groene saus ontstaat. Verdun hem met een drup water en proef of hij op smaak is: moet er meer zuur in (citroen), meer zout (mosterd, zout), of mist er nog wat romigheid (olijfolie)? Pas aan.

  5. Stap 5

    Schep de alles voor de pasta (sperziebonen, ui, knoflook, courgette, geroosterde pijnboompitten en olijven) door elkaar in een grote schaal. Schep vlak voor het opdienen de dressing erdoor (je houdt wat dressing over).