Kookboek

Pastasalade met gebakken courgette

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

pasta

vegetarisch

4 personen

1,5 uur

Ingrediënten

  • 1½ dl zonnebloemolie
  • 3 middelgrote courgettes
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 100 g edamame
  • 50 g basilicumblad
  • 15 g platte peterselieblad
  • ¾ dl olijfolie
  • 250 g pasta
  • 1 citroen
  • 1½ el kappertjes
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • zout
  • zwarte peper

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de courgettes in plakjes van 5mm dik. Verhit de zonnebloemolie in een middelgrote pan. Frituur de plakjes courgette in kleine porties, niet te veel tegelijk, in circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin; keer ze halverwege de tijd om. Schep ze als ze gaar zijn in een vergiet om ze uit te laten lekken. Doe de courgette in een schaal, roer de rodewijnazijn erdoor en zet ze opzij.

  2. Stap 2

    Blancheer de sojabonen 3 minuten in kokend water, giet ze af, en spoel ze koud en laat ze uitlekken.

  3. Stap 3

    Doe de helft van het basilicumblad met de peterselie en olijfolie in een blender en voeg een beetje zout en peper toe. Pureer dit tot een gladde saus.

  4. Stap 4

    Kook de pasta in een grote pan water beetgaar; giet de pasta af, spoel hem onder de koude kraan en laat hem uitlekken. Doe hem terug in de pan.

  5. Stap 5

    Stort de courgettes met het vocht over de pasta. Voeg de edamame, basilicumsaus, geraspte schil van de citroen, kappertjes en mozzarella toe. Schep alles losjes door elkaar en breng pittig op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de achtergehouden basilicum door de salade.