Kookboek

Papa's paprikasoep

origineel Papa

hoofdgerecht

soep

vegan

4 personen

60 minuten

Ingrediënten

  • 4 paprika's
  • 1,5 el olijfolie
  • 2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g zoete aardappel
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 150 g cashewnoten
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • kokosmelk

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Stap 2

    Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de paprika’s circa 25 minuten in de oven.

  3. Stap 3

    Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

  4. Stap 4

    Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee.

  5. Stap 5

    Voeg de zoete aardappelblokjes en tomatenblokjes toe. Daarna de cashewnoten en de zongedroogde tomaatjes. Schenk het water in de pan en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Laat circa 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken.

  6. Stap 6

    Voeg als laatste de kokosmelk en de geroosterde paprika toe, haal de pan van het vuur en pureer de ingrediënten met een staafmixer.

  7. Stap 7

    Bestrooi de soep voor het serveren met chilivlokken en schenk er wat kokosmelk over.