Kookboek

Oma's speculaas

origineel Grandma

gebak

koekjes

vegetarisch

50 koekjes

3 hours

Ingrediënten

  • 500 g boter
  • 1 kg bloem
  • 500 g basterdsuiker
  • 32 g bakpoeder
  • 30 g kaneel
  • 5 g peper
  • 30 g kruidnagel
  • 10 g nootmuskaat

Stappen

  1. Stap 1

    Mix alle droge ingrediënten in een kom. Snij de boter in kleine blokjes en kneed deze door de droge ingrediënten tot een deeg ontstaat.

  2. Stap 2

    Wikkel het deeg in plasticfolie en leg deze voor 2 uur in de koelkast.

  3. Stap 3

    Verwarm de over voor op 170 °C. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit met een deegroller tot het 4 millimeter dik is. Of, gebruik houten speculaasmallen om er koekjes van te vormen.

  4. Stap 4

    Bak het deeg of de koekjes in de over voor 12 tot 15 minuten.