Kookboek

Okonomiyaki met kool

origineel Tosao van Coevorden

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

3–4 personen

1,5 uur

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker
  • ¼ tl baksoda
  • 150 g nagaimo
  • 150 g tofu
  • ¾ spitskool
  • (soja)olie
  • 4 el tonkatsu
  • 2 el Japanse mayonaise
  • 4 el beni shoga
  • 1 el aonori

Stappen

  1. Stap 1

    Kluts in een ruime kom de eieren met de bloem, zout, suiker en de baksoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het geheel tot een glad beslag en dek de kom af met plasticfolie. Laat circa 1 uur rusten in de koeling.

  2. Stap 2

    Snij de tofu in dunne plakjes.

  3. Stap 3

    Snij de spitskool fijn. Neem het beslag uit de koeling. Doe de spitskool bij het beslag en roer het geheel goed door.

  4. Stap 4

    Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het beslag in een dikke laag in de pan en bak de onderkant in 3–5 minuten gaar. Verdeel in tussen de tofu erover.

  5. Stap 5

    Draai de okonomiyaki om (gebruik hier eventueel een plat bord bij) en doe de deksel op de pan. Bak nog 3–5 tot de okonomiyaki gaar is.

  6. Stap 6

    Verdeel de tonkatsu en de Japanse mayonaise over de okonomiyaki. Garneer met de beni shoga en aonori en serveer direct.