Kookboek

Naan

origineel Bakes of the World

bijgerecht

brood

vegetarisch

6 naan

1,5 uur

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • ½ tl baking powder
  • 5 g instant dry gist
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 150 ml volle melk
  • 150 ml yoghurt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 25 g boter

Stappen

  1. Stap 1

    Meng de bloem en baking powder in een kom en voeg de gist aan de ene kant en het zout en de suiker aan de andere kant van de kom toe.

  2. Stap 2

    Verhit de melk tot deze warm is, haal van het vuur en voeg de yoghurt toe. Voeg ¾ hiervan toe aan de bloem en meng dit met de vingers van één hand. Voeg net zoveel van de rest van de melk toe totdat alle bloem is opgenomen en het deeg loskomt van de rand van de kom.

  3. Stap 3

    Bedek het aanrechtblad met wat olie en stort het deeg hierop. Kneed het deeg voor 5-10 minuten tot het egaal en elastisch is. Plaats het deeg in een met olie ingevette kom, bedek de kom en laat rijzen voor 1 uur.

  4. Stap 4

    Bedek het aanrechtblad met wat bloem en leg het deeg hierop. Vouw het deeg steeds dubbel tot alle lucht uit het deeg is verdwenen.

  5. Stap 5

    Verdeel het deeg in 6 delen. Vorm elk deel in een platte druppelvorm van 3-5 mm dik.

  6. Stap 6

    Zet een grote koekenpan op medium-hoog vuur en voeg ⅙e deel van de olijfolie en boter aan de pan toe. Bak het deeg voor 3-4 minuten of totdat het deeg goud kleurt met bruine vlekken. Draai om en bak voor 2 minuten of totdat het deeg goud kleurt met bruinen vlekken. Herhaal dit voor de overige 5 delen.