Kookboek

Linzensoep met citroen en krokante boerenkool

origineel Anna Jones

hoofdgerecht

soep

vegan

6 personen

1 uur

Ingredi├źnten

  • olijfolie
  • 1 prei
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 2 citroenen
  • 250 g rode linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 2 handen gesneden boerenkool

Stappen

  1. Stap 1

    Zet een grote pan op het vuur. Voeg olijfolie toe en draai het vuur halfhoog. Smoor de prei een paar minuten totdat deze zachter is en heerlijk geurt.

  2. Stap 2

    Voeg de specerijen toe en bak ze een paar minuten. Knijp boven de pan het sap uit 1 citroen en roer daarmee alle specerijen los van de bodem.

  3. Stap 3

    Voeg de linzen, 1┬Ż l water en het bouillonblokje toe en laat alles 20-35 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn en de soep gebonden is.

  4. Stap 4

    Draai het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg het sap van de andere citroen toe en kijk of de soep niet te zuur wordt. De soep moet echt naar citroen gaan smaken.

  5. Stap 5

    Bak vlak voor het opdienen de boerenkool in een beetje olijfolie tot deze iets zachter is en de randjes krokant worden. Serveer de soep met de boerenkool.