Kookboek

Linzenfalafel met knoflook-yoghurtsaus

origineel Donna Hay

bijgerecht

brood

vegetarisch

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • 400 g bruine linzen
  • 70 g vers broodkruim
  • 100 g ricotta
  • 1 ei
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 hand korianderblad
  • 1 tl fijngeraspte citroenschil
  • zout
  • zwarte peper
  • plantaardige olie
  • 280 g dikke yoghurt
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2 el tahin
  • 2 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bieslook

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220℃.

  2. Stap 2

    Meng voor de saus de yoghurt, knoflook, tahin, citroensap en bieslook. Zet apart.

  3. Stap 3

    Draai in een keukenmachine met korte pulsen de linzen, broodkruim, ricotta, ei, komijn, koriander, citroenrasp, zout en peper tot alles net samenhang vertoont.

  4. Stap 4

    Vorm steeds van 2 eetlepels van het mengsel kleine hamburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  5. Stap 5

    Bestrijk licht met olie en bak 10 minuten aan iedere kant of tot ze krokant zijn.