Kookboek

Krui­den­kaas­muf­fins met bos­uit­jes

borrelhapje

gebak

vegetarisch

12 muffins

35 minuten

Ingrediënten

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 dl halfvolle melk
  • 4 el olijfolie
  • 100 g kaas met kruiden
  • 3 bosui

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Stap 2

    Vet de muffinvorm in. Roer in een kom het bakmeel met het ei, de melk en olie tot een stevig, glad beslag. Rasp de kruidenkaas en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer de kaas en de bosuitjes door het beslag en voeg peper en eventueel zout toe.

  3. Stap 3

    Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen tot lauwwarm of koud.