Kookboek

Komkommersalade met gekneusde knoflook en gember

origineel Yotam Ottolenghi

bijgerecht

salade

vegan

4-6 personen

1,5 uur

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui
  • 15 g verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 600 g komkommer
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 3 el koriander
  • 3 el rijstazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl geroosterde sesamolie

Stappen

  1. Stap 1

    Klop de rijstazijn, kristalsuiker, zonnebloemolie en geroosterde sesamolie in een middelgrote schaal door elkaar. Schep de flinterdun gesneden rode uiringen erdoor en laat ze een uur marineren.

  2. Stap 2

    Doe de gember in een vijzel en wrijf de gember met een stamper fijn. Voeg de knoflook toe en blijf stampen tot de knoflook in kleine stukjes is verdeeld (stop voor het een puree is). Schraap de inhoud van de vijzel in de schaal met de ui en dressing. Roer alles door elkaar.

  3. Stap 3

    Snijd de komkommers overlangs doormidden en snijd elke helft in schuine, 5mm dikke plakjes. Doe de komkommer in de schaal met dressing en voeg ook het sesamzaad en de koriander toe. Meng alles goed en laat het 10 minuten intrekken.