Kookboek

Knoflooksoep

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

soep

vegetarisch

3 personen

45 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 sjalotjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 40 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 25 tenen knoflook
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • 2 dl witte wijn
  • flinke snuf saffraandraadjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el grofgesneden bladpeterselie
  • koriander
  • harissa
  • griekse yoghurt

Stappen

  1. Stap 1

    Smoor de fijngesneden sjalot en bleekselderij in een diepe pan in de boter en olie 10 minuten tot ze glazig en gaar zijn.

  2. Stap 2

    Roer de gember en tijm erdoor, gevolgd door de wijn en laat deze een paar minuten borrelend koken. Roer de saffraan, laurier en bouillon door de soep en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Stap 3

    Haal de laurierblaadjes uit de soep en roer de peterselie erdoor. Pureer de soep kort met een staafmixer. Maak hem niet te glad; zorg dat er nog stukjes groenten in zitten voor meer textuur.

  4. Stap 4

    Schep de soep in kleine soepkommen. Zet er een krul Harissa op en bestrooi met fijngesneden koriander. Eindig eventueel met een dot Griekse yoghurt.