Kookboek

Kiko's vegan chili

origineel Kiko

hoofdgerecht

groenten

vegan

6 personen

2 uur

Ingredi├źnten

  • 3 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine blikjes tomatenpasta
  • 4 tl komijn
  • 2 tl gerookte paprika
  • 5 laurierblaadjes
  • bruine basterdsuiker
  • snuf kaneel
  • snuf koffie
  • zout
  • peper
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 tl cayennepeper
  • 400 g zwarte bonen
  • 400 g kidneybonen
  • 400 g black eyed bonen
  • ┬ż cup rode linzen
  • 2 pakken vegan gehakt
  • 2 tl knoflookpoeder
  • chipotle sauce
  • worcestershire sauce

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de uien in kleine blokjes en bak deze in een grote pan met olijfolie tot ze bruin worden.

  2. Stap 2

    Pureer de knoflook en voeg deze aan de uien toe. Bak een paar minuten.

  3. Stap 3

    Voeg de tomatenpasta, komijn, paprika en laurierblaadjes toe en mix.

  4. Stap 4

    Voeg de bruine basterdsuiker, kaneel, koffie en zout toe. Roer regelmatig tot het de consistentie van een pasta krijgt.

  5. Stap 5

    Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe en laat even koken. Het maakt niet uit als het mengsel te vochtig is; de chili zal later nog inkoken.

  6. Stap 6

    Voeg de cayennepeper naar smaak toe. Laat de zwarte bonen, kidneybonen en black eyed uitlekken en voeg deze toe aan het mengsel.

  7. Stap 7

    Voeg de rode linzen toe.

  8. Stap 8

    Bak het vegan gehakt in een koekenpan samen met gerookte paprika, knoflookpoeder, peper en zout Voeg worcestershire sauce naar smaak toe. Bak op hoge temperatuur tot het gehakt knapperig is.

  9. Stap 9

    Voeg het gehakt aan het chili-mengsel toe met chipotle sauce naar smaak. Kook dit voor 1,5 uur of tot het de juiste consistentie heeft.