Kookboek

Herf­sti­ge boe­ren­kool­stoof met ei

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ¼ tl chilivlokken
  • 300 g boerenkool
  • 350 ml tomato frito
  • 4 eieren
  • 2 baguettes

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de sjalot schoon en snijd in dunne halve ringen. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min.

  2. Stap 2

    Voeg de knoflook, paprika, sjalot en boerenkool toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, 50 ml water, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.

  3. Stap 3

    Maak 4 holtes in de pan, breek in elke holte een ei en bestrooi met (versgemalen) peper. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.

  4. Stap 4

    Bak ondertussen de baguettes in ca. 7 min. in het midden van de oven. Snijd het brood in stukken en serveer bij de stoof.