Kookboek

Harissa

origineel Yotam Ottolenghi

bijgerecht

spread

vegan

1 kommetje

45 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ¼ tl korianderzaad
  • ¼ tl komijnzaad
  • ¼ tl karwijzaad
  • ½ el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • ½ el tomatenpuree
  • 2 el citroensap
  • ⅔ tl zoutvlokken

Stappen

  1. Stap 1

    Verhit de gril op hoog en rooster de paprika 15-20 minuten tot hij rondom geblakerd is. Log hem in een schaal, dek deze af met plasticfolie en laat de paprika koud worden. Trek het vel eraf en gooi de zaadjes en zaadlijsten weg.

  2. Stap 2

    Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de koriander, komijn en karwij 2 minuten. Schud ze in een vijzel en wrijf ze met een stamper tot poeder.

  3. Stap 3

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en chilipepers 6-8 minuten op halfhoog vuur tot ze donkerbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en doe ze in een blender. Voeg de overige ingrediënten voor de harissa toe en pureer alles glad.