Kookboek

Golden cauliflower roast

origineel MAN. EAT. PLANT.

bijgerecht

groenten

vegan

4 - 6 personen

75 minuten

Ingrediënten

  • 1 l groentebouillon
  • 350 ml witte wijn
  • plukje saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bloemkool
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ½ citroen (rasp & schil)
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olie
  • peper

Stappen

  1. Stap 1

    Breng de groentebouillon aan de kook met de wijn, saffraan, ui (in kwarten) en 2 geplette tenen knoflook.

  2. Stap 2

    Snijd een plakje van de steel van de bloemkool en verwijder lelijke bladeren; laat de binnenste bladeren eraan zitten. Kook de bloemkool 8-10 minuten in de bouillon. Draai hem om en kook hem nogmaals 8-10 minuten, tot hij beetgaar is. Neem de bloemkool uit het kookvocht en laat hem uitdampen.

  3. Stap 3

    Verhit ondertussen de oven tot 250 ℃. Maak een marinade van 1 fijngehakte teen knoflook, de bladpeterselie, het citroenrasp- en sap, de mosterd en de olie. Breng royaal op smaak met peper. Bestrijk de bloemkool met de marinade en rooster hem op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 30 - 45 minuten goudbruin, botermals en slightly charred.