Kookboek
Golden cauliflower roast
Ingrediënten
- 1 l groentebouillon
- 350 ml witte wijn
- plukje saffraandraadjes
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bloemkool
- ½ bosje bladpeterselie
- ½ citroen (rasp & schil)
- 1 tl mosterd
- 3 el olie
- peper
Stappen
-
Stap 1
Breng de groentebouillon aan de kook met de wijn, saffraan, ui (in kwarten) en 2 geplette tenen knoflook.
-
Stap 2
Snijd een plakje van de steel van de bloemkool en verwijder lelijke bladeren; laat de binnenste bladeren eraan zitten. Kook de bloemkool 8-10 minuten in de bouillon. Draai hem om en kook hem nogmaals 8-10 minuten, tot hij beetgaar is. Neem de bloemkool uit het kookvocht en laat hem uitdampen.
-
Stap 3
Verhit ondertussen de oven tot 250 ℃. Maak een marinade van 1 fijngehakte teen knoflook, de bladpeterselie, het citroenrasp- en sap, de mosterd en de olie. Breng royaal op smaak met peper. Bestrijk de bloemkool met de marinade en rooster hem op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 30 - 45 minuten goudbruin, botermals en slightly charred.