Kookboek

Gevulde speculaas

gebak

gebak

vegan

25 stukjes

3 uur

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 150 g suiker
  • 60 ml appelmoes
  • ½ citroen citroenrasp
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 120 g plantaardige margarine
  • 1 el speculaaskruiden
  • ½ tl zout
  • 2 el plantaardige melk
  • amandelen

Stappen

  1. Stap 1

    Maak de spijs: meng het amandelmeel met de suiker in een kom, voeg de appelmoes en citroenrasp toe en meng. Zet een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en de smaken goed in trekken.

  2. Stap 2

    Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en de blokjes margarine, koek en speculaaskruiden, zout en melk met de deeghaken van een mixer tot een soepel beslag. Wikkel in plastic folie en leg een uur in de koelkast.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor op 175 ℃.

  4. Stap 4

    Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Verdeel de deegbal in twee gelijke stukken en rol beiden uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 15 cm bij 30 cm en leg 1 lap op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs er op en verdeel over de hele lap deeg. Leg de andere deeglap er op en druk de randen aan.

  5. Stap 5

    Bestrijk met een beetje extra plantaardige melk met een bakkwastje en duw de garneeramandelen in het deeg.

  6. Stap 6

    Bak 40 minuten in de oven.