Kookboek

Geroosterde paprikasoep met mozzarella

hoofdgerecht

soep

vegetarisch

2 personen

35 minuten

Ingrediënten

  • 4 rode paprika
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 g zoete aardappel
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bol mozzarella

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Stap 2

    Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

  3. Stap 3

    Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de paprika’s circa 25 minuten in de oven.

  4. Stap 4

    Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de aardappelblokjes toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat circa 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken.

  5. Stap 5

    Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de soeppan. Snijd de mozzarella in stukjes en voeg toe. Pureer met de staafmixer tot gladde soep.