Kookboek

Gemengde bonen met veel specerijen en lavas

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

groenten

vegan

3 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl tomatenpuree
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 snuf kruidnagelpoeder
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 150 g sugarsnaps
  • 200 g pronkbonen
  • 250 g gedopte tuinbonen
  • 2 el fijngesneden lavas/dragon/koriander

Stappen

  1. Stap 1

    Verhit de olijfolie in een grote pan en doe de uisnippers erin. Bak ze 3 minuten, ze regelmatig omscheppend, op halfhoog vuur; voeg de knoflook toe en bak alles 1 minuut. Doe de tomatenpuree en specerijen in de pan en roerbak weer 1 minuut.

  2. Stap 2

    Doe de tomatenblokjes met sap, de suiker en alle bonen in de pan en roer alles door elkaar. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat het gerecht 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de sugarsnaps beetgaar zijn.

  3. Stap 3

    Roer de lavas er op het allerlaatste moment door en dien het gerecht warm met rijst of koud als bijgerecht op.