Kookboek
Gebakken cheesecake
Ingrediƫnten
- 200 g havermout
- 130 g lichtbruine kristalsuiker
- 225 g plantaardige bakboter
- 16 g (bourbon)vanillesuiker
- snufje kaneel
- 750 g sojakwark
- 250 g kokosyoghurt
- 1 citroen
- 80 g custardpoeder
- 1 tl bakpoeder
Stappen
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met plantaardige boter.
-
Stap 2
Maal de havermout fijn in een hakmolentje, keukenmachine of koffiemaler. Voeg 30 g lichtbruine kristalsuiker, 100 g boter, 8 g vanillesuiker, en de kaneel en meng tot een deeg. Druk dit uit op de bodem van de springvorm.
-
Stap 3
Meng vervolgens in een grote kom de sojakwark, kokosyoghurt, het sap en rasp van de citroen, 100 g lichtbruine kristalsuiker en 8 g vanillesuiker. Voeg het custardpoeder en bakpoeder toe en meng goed tot je geen klontjes meer ziet. Giet een klein deel van het kwarkmengsel bij 125 g gesmolten boter en meng goed door. Roer het botermengsel vervolgens door de rest van het kwarkmengsel.
-
Stap 4
Bak de cheesecake 55-60 minuten, tot de taart mooi gerezen is en er goudgeel uitziet. Schakel de oven uit en laat de taart 5-10 minuten staan voordat je hem uit de oven haalt.
-
Stap 5
Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Serveer met roodfruit, bestuif met poedersuiker en decoreer met eetbare bloemen.