Kookboek

Gebakken cheesecake

origineel Taart ende Koeck

gebak

gebak

vegan

12 personen

1,5 uur

Ingrediƫnten

  • 200 g havermout
  • 130 g lichtbruine kristalsuiker
  • 225 g plantaardige bakboter
  • 16 g (bourbon)vanillesuiker
  • snufje kaneel
  • 750 g sojakwark
  • 250 g kokosyoghurt
  • 1 citroen
  • 80 g custardpoeder
  • 1 tl bakpoeder

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met plantaardige boter.

  2. Stap 2

    Maal de havermout fijn in een hakmolentje, keukenmachine of koffiemaler. Voeg 30 g lichtbruine kristalsuiker, 100 g boter, 8 g vanillesuiker, en de kaneel en meng tot een deeg. Druk dit uit op de bodem van de springvorm.

  3. Stap 3

    Meng vervolgens in een grote kom de sojakwark, kokosyoghurt, het sap en rasp van de citroen, 100 g lichtbruine kristalsuiker en 8 g vanillesuiker. Voeg het custardpoeder en bakpoeder toe en meng goed tot je geen klontjes meer ziet. Giet een klein deel van het kwarkmengsel bij 125 g gesmolten boter en meng goed door. Roer het botermengsel vervolgens door de rest van het kwarkmengsel.

  4. Stap 4

    Bak de cheesecake 55-60 minuten, tot de taart mooi gerezen is en er goudgeel uitziet. Schakel de oven uit en laat de taart 5-10 minuten staan voordat je hem uit de oven haalt.

  5. Stap 5

    Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Serveer met roodfruit, bestuif met poedersuiker en decoreer met eetbare bloemen.