Kookboek

Fu­sil­li met pa­pri­ka-gor­gon­zo­la­saus

hoofdgerecht

pasta

vegetarisch

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 5 gele paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g fusili
  • 200 g gorgonzola
  • 15 g basilicum

Stappen

  1. Stap 1

    Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen.

  2. Stap 2

    In braadpan boter verhitten. Paprika, ui en knoflook op laag vuur ca. 15 minuten smoren. Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.

  3. Stap 3

    Gorgonzola verkruimelen. Met staafmixer paprikamengsel grof pureren. Gorgonzola toevoegen en door en door verwarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper.

  4. Stap 4

    Basilicum grof hakken en enkele blaadjes achterhouden voor garnering. Fusilli mengen met gorgonzolasaus en basilicum. Garneren met blaadjes basilicum.

  5. Stap 5

    Lekker met groene salade.