Kookboek

Friet met stoof

origineel MAN. EAT. PLANT.

hoofdgerecht

aardappel

vegan

3 - 4 personen

75 minuten

Ingrediënten

  • 500 g aardappel
  • 2 + 5 el bloem
  • 2 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • olijfolie
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 pot / 330 ml seitan (vocht opgevangen)
  • 1 grote rode ui
  • 250 ml rode wijn / donker bier
  • 350 ml seitanvocht aangevuld met groentebouillon
  • 4 aardperen
  • 3 winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 1 bos bladpeterselie

Stappen

  1. Stap 1

    Maak de friet: verwarm de oven voor op 200 ℃. Was de aardappels en snijd ze in mooie repen en meng ze met 2 el bloem, tijm rozemarijn, knoflookpoeder en uienpoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rangschik de frieten zo dat ze elkaar net niet raken. Sprenkel royaal olijfolie over de frieten en bak ze in 45 - 60 minuten goudbruin, knapperig en gaar in de oven.

  2. Stap 2

    Maak ondertussen de stoof: scheur de oesterzwammen in grove stukken. Bestuif de oesterzwammen en seitan met 3 el bloem. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen en seitan met de rode ui tot ze bruin worden. Blus af met de rode wijn of donker bier.

  3. Stap 3

    Voeg de bouillon, aardpeer, winterpeen, bleekselderij, prei, knoflook, het kaneelstokje en de laurier toe.

  4. Stap 4

    Hak de bladpeterselie fijn en voeg die toe zodra de groenten gaar zijn.