Kookboek

Erwtensoep

hoofdgerecht

soep

vegan

5 personen

75 minuten

Ingrediënten

  • 2 l groentebouillon
  • 500 g spliterwten
  • 2 prei
  • 2 ui
  • 3 aardappel
  • 2 Spaanse peper
  • 2 winterpeen
  • 1 knolselderij
  • 4 laurierblad
  • 1 bos selderij
  • 1 vegan rookworst

Stappen

  1. Stap 1

    Spoel de spliterwten goed af en doe ze in een grote soeppan samen met de groentebouillon en de laurierbladen. Breng het water aan de kook en laat de erwten minimaal 30 minuten op laag vuur zacht worden.

  2. Stap 2

    Snijd ondertussen de ui, selderij en Spaanse peper fijn en de prei en wortel in ringen/reepjes. Schil de knolselderij en aardappels en snijd alles in kleine blokjes (van ca. 1 bij 1 cm).

  3. Stap 3

    Voeg de groenten na een half uur toe aan de erwtensoep-to-be en laat alles goed doorkoken tot alle groenten zacht zijn geworden en de erwten uit elkaar vallen. Dit duurt al met al zo’n 45 minuten.

  4. Stap 4

    Bereid de rookworst, snijd deze in plakjes en voeg toe aan de erwtensoep.