Kookboek

Echt hollandse kienwah met broccoli uit de oven

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

4 personen

75 minuten

Ingrediƫnten

  • 450 ml groentebouillon of water
  • 150 g quinoa
  • 650 g broccoliroosjes
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • snuf chiliflakes
  • 150 g geraspte kaas
  • 250 ml groentebouillon of melk
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol walnoten

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa 20 minuten of tot alle vloeistof is opgenomen in korrels. Laat 10 minuten uitdampen.

  2. Stap 2

    Meng de broccoliroosjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 20 min.

  3. Stap 3

    Bak de walnoten in een droge koekenpan krokant. Breek ze in stukjes.

  4. Stap 4

    Verlaag de ovenwarmte tot 180 graden. Meng de gekookte quinoa met zout, peper, chiliflakes, 2/3 van de kaas en de groentebouillon of de melk tot een egaal mengsel.

  5. Stap 5

    Spatel de broccoliroosjes erdoor tot alles een laagje heeft. Schep het geheel in een ingevette schaal en bestrooi met de rest van de kaas en de walnoten. Bak de schotel in 25 minuten af.