Kookboek

Dubbelgebakken aubergineballetjes

hoofdgerecht

groenten

vegan

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 g aubergine
  • 75 g gedroogde tomaten
  • 25 g pijnboompitten
  • peper
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 + 25 g paneermeel

Stappen

  1. Stap 1

    Snipper ui en knoflook en bak ze op een laag vuurtje in wat olijfolie.

  2. Stap 2

    Snijd de steelaanzet van de aubergine en rasp ze op een grove rasp. De schil laat zich soms niet makkelijk raspen: snijd die in dunne sliertjes. Snijd de gedroogde tomaat fijn.

  3. Stap 3

    Voeg, zodra de ui glazig is, de aubergine, gedroogde tomaat, pijnboompitten, gerookt paprikapoeder, oregano en best wel wat peper toe en bak alles, af en toe roerend, in ongeveer 10 minuten gaar. Roer er 50 g paneermeel doorheen en laat het afkoelen.

  4. Stap 4

    Rol van dit mengsel – het hangt qua structuur tussen gehakt en deeg in – balletjes ter grootte van een ongepelde walnoot. Rol die balletjes door het laatste beetje paneermeel.

  5. Stap 5

    Bak ze, in een ruime pan in een sliert olie, voorzichtig bruin. Keer ze voorzichtig om. Wij aten het met simpele pasta met tomatensaus.