Kookboek

Dahl

hoofdgerecht

rijst

vegan

4 personen

20 minuten

Ingrediƫnten

  • 225 g rode linzen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g tomatenblokjes
  • 15 g verse koriander
  • naan of rijst

Stappen

  1. Stap 1

    Was de linzen en kook ze dan samen met het bouillonblokje in 500 milliliter water in 10-15 minuten gaar.

  2. Stap 2

    Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak hier de ui en de knoflook in.

  3. Stap 3

    Pers dan ook de gember (dit kan gewoon met een knoflookpers) en voeg deze samen met de kurkuma, het komijnpoeder en cayennepeper toe. Bak nog even door.

  4. Stap 4

    Giet dan de kokosmelk in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.

  5. Stap 5

    Als de linzen gaar zijn, giet ze dan af en voeg ze ook toe.

  6. Stap 6

    Pureer het mengsel kort met een staafmixer, maar niet helemaal glad.

  7. Stap 7

    Verdeel de dahl over enkele kommen en garneer met wat verse koriander. Serveer met naan of rijst.