Kookboek

Dahl met spinazie, doperwten en naan

hoofdgerecht

rijst

vegan

4 personen

20 minuten

Ingrediƫnten

  • 225 g rode linzen
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl chilipoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g spinazie
  • 150 g doperwten
  • 1 handje koriander
  • naan

Stappen

  1. Stap 1

    Was de linzen en kook ze vervolgens in 500 milliliter water zo'n 10 Ć  15 minuten. Voeg zodra het water kookt het bouillonblokje toe.

  2. Stap 2

    Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en schil het stukje gember. Ook het stukje gember pers je fijn met de knoflookpers.

  3. Stap 3

    Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de gember op laag vuur.

  4. Stap 4

    Voeg de kurkuma, het komijnpoeder, de garam masala en het chilipoeder toe en bak het geheel voor nog ongeveer 2 minuten.

  5. Stap 5

    Blus het mengsel af met de kokosmelk en de tomatenblokjes. Laat het geheel ongeveer 10 minuten doorkoken.

  6. Stap 6

    Giet de linzen af en voeg deze, samen met de koriander, de spinazie en de doperwtjes toe aan de pan en verwarm het samen zo'n 2 minuten.