Kookboek

Courgettesoep

origineel Albert Heijn

hoofdgerecht

soep

vegan

4 personen

30 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 3 courgettes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes

Stappen

  1. Stap 1

    Rasp een halve courgette op een grove rasp en zet de geraspte courgette apart. Snij de overgebleven courgette en de bleekselderij in stukjes. Snipper de uien en snij de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  2. Stap 2

    Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de stukjes courgette, bleekselderij en tijm toe en bak al roerend 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.

  3. Stap 3

    Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.

  4. Stap 4

    Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe aan de soep en laat voor het serveren even warm worden.