Kookboek

Chocoladetaart

gebak

gebak

vegan

10 personen

1 uur

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 300 ml + 100 ml plantaardige melk
  • 120 g cacao
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g suiker
  • 150 g plantaardige boter
  • 200 g pure chocolade

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm je oven voor op 190°C.

  2. Stap 2

    Doe de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en de suiker in een grote kom en hussel door elkaar.

  3. Stap 3

    Smelt de plantaardige boter, en voeg dit samen met de 300 ml plantaardige melk bij het bloemmengsel. Mix goed door elkaar met een (electrische) mixer.

  4. Stap 4

    Neem een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnee en vet deze in. Stort je beslag in de springvorm.

  5. Stap 5

    Bak af voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Prik tussendoor even met een satéprikker om te kijken of je taart gaar is.

  6. Stap 6

    Terwijl je je taart laat afkoelen maak je de topping van chocolade. Hiervoor breng je 100 ml plantaardige melk aan de kook in een pannetje. Haal van het vuur en roer de chocolade er in stukken doorheen, totdat deze volledig is gesmolten. Laat heel even afkoelen.

  7. Stap 7

    Smeer de gesmolten chocola uit over de bovenkant en zijkant van je taart en laat dit even stollen in de koelkast.