Kookboek
Chinese zwartebonensaus
Ingrediënten
- 3 el zwarte bonen
- 2 el olie
- 2 el geperste knoflook
- 2 el geperste gember
- 2 fijngesneden bosui
- 120 ml bouillon
- 1 el droge sherry
- 1 el sojasaus
- 1 tl suiker
- ½ el rijstazijn
- ½ tl sambal oelek
- 1½ tl maïzena
- 1 el water
Stappen
-
Stap 1
Pureer de zwarte bonen. Meng de maïzena in het water.
-
Stap 2
Verwarm de olie in een pan op mediumhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit voor 2 minuten of tot het zacht is. Voeg de fijngesneden bosui toe en bak voor 1 minuut. Voeg de gepureerde zwarte bonen toe en bak voor 1 minuut.
-
Stap 3
Voeg de bouillon, sherry, sojasaus, suiker, rijstazijn en sambal oelek toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur op medium en laat het mengsel voor 10-12 minuten borrelen tot de helft van de vloeistof verdampt is.
-
Stap 4
Voeg het maïzenamengsel toe en sudder voor 1 minuut of tot de saus ingedikt is.