Kookboek

Chinese zwartebonensaus

origineel Papa

bijgerecht

saus

vegan

3 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 3 el zwarte bonen
  • 2 el olie
  • 2 el geperste knoflook
  • 2 el geperste gember
  • 2 fijngesneden bosui
  • 120 ml bouillon
  • 1 el droge sherry
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl suiker
  • ½ el rijstazijn
  • ½ tl sambal oelek
  • 1½ tl maïzena
  • 1 el water

Stappen

  1. Stap 1

    Pureer de zwarte bonen. Meng de maïzena in het water.

  2. Stap 2

    Verwarm de olie in een pan op mediumhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit voor 2 minuten of tot het zacht is. Voeg de fijngesneden bosui toe en bak voor 1 minuut. Voeg de gepureerde zwarte bonen toe en bak voor 1 minuut.

  3. Stap 3

    Voeg de bouillon, sherry, sojasaus, suiker, rijstazijn en sambal oelek toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur op medium en laat het mengsel voor 10-12 minuten borrelen tot de helft van de vloeistof verdampt is.

  4. Stap 4

    Voeg het maïzenamengsel toe en sudder voor 1 minuut of tot de saus ingedikt is.