Kookboek

Chinese tomatensoep

bijgerecht

soep

vegetarisch

4 personen

20 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 el Sichuan-olie
  • 8 g gember
  • 2 bosui
  • 225 g tomaten in blokjes
  • 225 g tomaten in halve plakjes
  • 1 tl Chinese kookwijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 l water of bouillon
  • 3 tl sojasaus
  • 15 g koriander
  • 1 vel nori

Stappen

  1. Stap 1

    Warm een soeppan op met de olie op mediumhoog vuur. Fruit hierin de fijngesneden gember en 1 bosui in ringen geurig.

  2. Stap 2

    Voeg de blokjes tomaten en kookwijn toe en bak 2 minuten of totdat de tomaten zacht zijn.

  3. Stap 3

    Voeg de de plakjes tomaten en water of bouillon toe. Breng aan de kook.

  4. Stap 4

    Zet de warmtebron nu op medium zodat de soep niet te hard borrelt.

  5. Stap 5

    Sta klaar met eetstokjes of een lange pollepel. Schenk langzaam het ei in een dunne straal in de hete soep terwijl je rustig rondjes draait met de stokjes/ pollepel. Roer je te hard dan mengt het ei met de soep en krijg je geen vlokjes met ei in de soep. Roer je te langzaam dan gaart het ei in grote brokken in de soep. Zet het vuur uit.

  6. Stap 6

    Voeg sesamolie toe.

  7. Stap 7

    Als je bouillon gebruikt die al zout bevat dan moet je de soep eerst proeven voordat je zeezout en sojasaus toevoegt. Wellicht moet je de hoeveelheid verminderen. Gebruik je water dan voeg je de aangegeven hoeveelheid zeezout en sojasaus toe.

  8. Stap 8

    Dit is een milde soep maar wil je een vollere smaak? Voeg naar smaak chili-olie, Chinese rijstazijn, suiker en meer zout toe.

  9. Stap 9

    Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met 1 gehakte bosui, in stukjes gescheurde nori en grofgehakte koriander.