Kookboek

Bulgur met paddenstoelen en feta

origineel Yotam Ottolenghi

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

3 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 250 ml kokend water
  • 65 ml olijfolie
  • 170 g ui
  • 1 tl komijnzaad
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 2 el verse tijm
  • 2 el balsamicoazijn
  • 10 g verse dille
  • 60 g feta
  • ½ tl chilivlokken

Stappen

  1. Stap 1

    Spoel de bulgur onder de koude kraan en doe hem in een grote kom en overgiet alles met het kokende water. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem 20 minuten opzij tot de bulgur alle vloeistof heeft opgenomen en gaar is. Giet de bulgur zonodig af.

  2. Stap 2

    Giet intussen 2 eetlepels olijfolie in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de ui in ringen toe en bak hem 7-8 minuten tot de plakken gaar en gekaramelliseerd zijn. Doe er ½ theelepel komijnzaad bij en bak nog 1-2 minuten tot de uien diep goudbruin zijn. Schep ze uit de pan en zet ze opzij.

  3. Stap 3

    Doe weer 2 eetlepels olijfolie in de sauteerpan en draai het vuur hoog. Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze regelmatig roerend 6-7 minuten tot ze goudbruinen gaar zijn.

  4. Stap 4

    Voeg de overgebleven ½ theelepel komijnzaad en de tijm toe en roerbak 1 minuut. Giet de balsamico in de pan en bak 30 seconden: de balsamico moet vrijwel volledig inkoken. Roer de bulgur, ui, dille, feta en chilivlokken door het paddenstoelenmengsel tot alles goed heet is en haal de pan van het vuur.

  5. Stap 5

    Verdeel de bulgur en paddenstoelen op een grote schaal of op de borden. Bestrooi met wat extra dille, besprenkel met de overgebleven olijfolie en dien hem op.