Kookboek

Briochewentelteefjes uit de oven met lemon curd en frambozen

origineel Donna Hay

toetje

gebak

vegetarisch

4 personen

1 uur

Ingrediënten

  • 8 sneden brioche
  • 175 g lemon curd
  • 150 g frambozen
  • 180 ml slagroom
  • 180 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 ei
  • witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • vanille-ijs

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de over voor op 180 ℃. Besmeer de brioches aan één kant met lemon curd en zet ze in een ovenschaal van 1½ liter. Verdeel de frambozen er losjes over en tussen.

  2. Stap 2

    Klop room, melk, vanille-extract, kristalsuiker en eieren met een garde op in een kom. Schenk het eimengsel over de brioche, strooi er basterdsuiker over en dek af met aluminiumfolie.

  3. Stap 3

    Zet 20 minuten in de oven, verwijder de folie en bak voor nog 15 minuten, of totdat de wentelteefjes net stevig en goudbruin zijn. Laat 5 minuten rusten, bestuif met poedersuiker en geef er vanille-ijs bij.