Kookboek
Briochewentelteefjes uit de oven met lemon curd en frambozen
Ingrediënten
- 8 sneden brioche
- 175 g lemon curd
- 150 g frambozen
- 180 ml slagroom
- 180 ml melk
- 1 tl vanille-extract
- 2 el kristalsuiker
- 3 ei
- witte basterdsuiker
- poedersuiker
- vanille-ijs
Stappen
-
Stap 1
Verwarm de over voor op 180 ℃. Besmeer de brioches aan één kant met lemon curd en zet ze in een ovenschaal van 1½ liter. Verdeel de frambozen er losjes over en tussen.
-
Stap 2
Klop room, melk, vanille-extract, kristalsuiker en eieren met een garde op in een kom. Schenk het eimengsel over de brioche, strooi er basterdsuiker over en dek af met aluminiumfolie.
-
Stap 3
Zet 20 minuten in de oven, verwijder de folie en bak voor nog 15 minuten, of totdat de wentelteefjes net stevig en goudbruin zijn. Laat 5 minuten rusten, bestuif met poedersuiker en geef er vanille-ijs bij.