Kookboek
Aubergine-paprikasoep
Ingrediënten
- 2 aubergine
- 200 g kerstomaatjes
- 4 rode paprika
- olijfolie
- handvol tijm
- 5 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- handvol walnoten
- 2 el tahin
- 1 tl paprikapoeder
- 1 l groentebouillon
- 2 el citroensap
Stappen
-
Stap 1
Verhit de oven op 200 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de aubergines door de helft, de paprika's in stukken en de kerstomaatjes door de helft en leg deze met de snijkanten naar boven op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie en tijm over en zet ze 45 minuten in de oven.
-
Stap 2
Snipper de sjalotjes en knoflook en verkruimel de walnoten. Verhit een klein scheutje olijfolie in een soeppan en bak de sjalotjes, knoflook en walnoten voor 5 minuten op matig vuur.
-
Stap 3
Voeg de gegrilde groenten, de tahin, het paprikapoeder, het citroensap en de bouillon toe aan de pan en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
-
Stap 4
Serveer de soep eventueel met crème fraîche, parmezaanse kaas en basilicum.